NRZ

Nationaal Platform Zwembaden | NRZ

Enquête: wat willen zwemonderwijzers weten?

21-04-2017 - Kenniscentrum Zwemmen, onderdeel van het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ (NPZ), doet onderzoek naar wat zwemonderwijzers willen weten en hoe NPZ hen daarover kan informeren. Ben je zwemonderwijzer? Doe dan mee en help ons door de online vragenlijst in te vullen. Het duurt ongeveer 10 minuten en je maakt kans op gratis deelname aan de Praktijkdag Zwemonderwijs. Ga direct naar de enquête of lees meer over het onderzoek.

Susanne Pinto, studente wetenschapscommunicatie aan de Leidse Universiteit en stagiair bij het Kenniscentrum Zwemmen, onderdeel van het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ (NPZ) werkt momenteel aan een landelijk onderzoek over wat de gewenste rol van NPZ is om zwemonderwijzers te informeren over ontwikkelingen en nieuwe inzichten. De mening en ervaringen van zwemonderwijzers zelf staan centraal in dit onderzoek. ‘Hoe vaak wil je zelf op de hoogte gehouden worden over het laatste nieuws in het zwemonderwijs?’ en ‘Welke mogelijkheden biedt jouw organisatie om jezelf als zwemonderwijzer te ontwikkelen?’ zijn enkele vragen uit de vragenlijst die zwemonderwijzers (en zwemonderwijzers in opleiding) op dit moment in kunnen vullen. Ben je zwemonderwijzer en heb je de vragenlijst nog niet ingevuld? Dan vragen we je de vragenlijst in te vullen door op deze link te klikken: https://enquete.npz-nrz.nl. Het invullen duurt ongeveer 10 minuten en kan nog tot 28 april 2017. Bovendien verloten we twee toegangsbewijzen voor de Praktijkdag Zwemonderwijs 2017 (ter waarde van 325,- euro per stuk) onder degenen die de vragenlijst hebben ingevuld.

Sinds het najaar van 2015 is het Kenniscentrum Zwemmen van NPZ in ontwikkeling. De taak van het Kenniscentrum Zwemmen is onder andere het up-to-date houden van de kennis van zwemonderwijzers door te informeren en te inspireren. Met de uitkomsten van dit onderzoek kan NPZ het aanbod van kennis en informatie zo goed mogelijk afstemmen op de behoeften van zwemonderwijzers. Zo kunnen we nieuwe inzichten snel en toegankelijk verspreiden. Daarmee dragen we bij aan het hoog houden van de kwaliteit van het Nederlandse zwemonderwijs.

Wil je meer kwijt over dit onderwerp of heb je nog vragen? Dan kun je Susanne bereiken door een e-mail te sturen naar: spinto@npz-nrz.nl of te bellen naar: 0318-830250. Of je kunt terecht bij Jarno Hilhorst (manager Kenniscentrum Zwemmen) via jhilhorst@npz-nrz.nl.

‹ Naar het overzicht