NRZ

Nationaal Platform Zwembaden | NRZ

Nieuwe opleider: Calo Windesheim

27-01-2017 - Calo Windesheim in Zwolle gaat vanaf 2017 ook opleiden en examineren voor de branche-certificaten, die het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ verstrekt. Zij hebben recent de ‘Licentie Beroepsopleiding Allround Zwembadmedewerker’ aangevraagd en ontvangen.

Calo Windesheim in Zwolle gaat vanaf 2017 ook opleiden en examineren voor de branche-certificaten, die het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ verstrekt. Zij hebben recent de ‘Licentie Beroepsopleiding Allround Zwembadmedewerker’ aangevraagd en ontvangen.

Meer opleiders voor branchecertificaten
Nadat eind 2016 Cios Arnhem, ROC A12 Ede, Summa College Eindhoven en MBO Utrecht al de licentie verkregen, sluit er dus weer een onderwijs-instelling aan. Belangrijke stimulans voor mbo-instellingen om aan te sluiten bij alle andere opleiders (meer dan 40 inmiddels) is de aangepaste manier van examineren, waarover de ROC’s en het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ afgelopen zomer overeenstemming over bereikten. Jarno Hilhorst, manager Kenniscentrum Zwemmen bij het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ: “Het is mooi dat de Hogeschool Windesheim heeft aangegeven te willen opleiden en examineren voor branche-certificaten. Vanuit de Calo kunnen studenten zo ook een specifieke branche-kwalificatie behalen en zullen ze (nog) makkelijker aansluiting vinden bij de zwembranche. Belangrijk bij deze ontwikkelingen is dat lokale zwembaden en zwemscholen de onderwijsinstellingen ook blijken aan te spreken op de kwaliteit van de opleiding en wat de verstrekte diploma’s in de zwempraktijk waard zijn.”

‹ Naar het overzicht