NRZ

Nationaal Platform Zwembaden | NRZ

Nieuws van het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ

23-06-2017 - Uitspraak rechtzaak verdrinking 9-jarige Salam

In de zaak van de verdrinking van het 9-jarige meisje Salam zijn drie zwemleraren veroordeeld tot 60 uur taakstraf.

Lees meer ›

21-06-2017 - Zweminstructeur gezocht!
15 uur | Tilburg | Gehandicaptenzorg | Aquamarant | Amarant Groep |

Voor ons zwembad in Tilburg zijn we op zoek naar een zweminstructeur die minimaal 15 uur per week reguliere ABC zwemlessen kan verzorgen voor kinderen en ook zwemles op maat kan geven aan kinderen met een beperking.

Lees meer ›

20-06-2017 - Voor Sportcomplex Dukdalf in Brielle zoeken wij een enthousiaste Oproepkracht zwemonderwijzer

Brielle is een groene gemeente op het Zuid-Hollandse eiland Voorne met 16.000 inwoners in een eeuwenoude vestingstad en de kernen Zwartewaal en Vierpolders.

Lees meer ›

16-06-2017 - Bij zwembad de Roerdomp te Roermond is de functie vacant van Zweminstructeur (v/m) op uitzendbasis

Kom jij de gemeente Roermond versterken met jouw talenten?
“Wij investeren in de kracht van de samenleving en hebben oog voor de menselijke maat.”

Lees meer ›

16-06-2017 - Bij Zwembad De Roerdomp te Roermond is de functie vacant van Toezichthouder zwembad (v/m) op uitzendbasis

Kom jij de gemeente Roermond versterken met jouw talenten?
“Wij investeren in de kracht van de samenleving en hebben oog voor de menselijke maat.”

Lees meer ›

16-06-2017 - Voor zondagochtend (om de week) zoekt Zwemschool De Abeel in Someren een liefhebber

Een zweminstructeur, die ervaring heeft in les geven/ begeleiden van kinderen met een beperking, is bij ons van harte welkom.
Mogelijk kun je daarnaast af en toe invallen op andere dagen/tijden.
Bel of mail voor meer informatie!

Lees meer ›

13-06-2017 - Communicatiepakket Licentiehouders Zwem-ABC

Speciaal voor en in samenwerking met Licentiehouders van het Zwem-ABC hebben we een communicatiepakket ontwikkeld. Het doel is ouders bewust te laten kiezen voor een zwemlesaanbieder.

Lees meer ›

09-06-2017 - Medewerker Zwembad Center Parcs Zandvoort

Samen met jouw andere collega’s zorg je ervoor dat onze gasten in een veilige omgeving gebruik kunnen maken van het zwembad en al haar faciliteiten.

Lees meer ›

09-06-2017 - Bijbaan zwembad Center Parcs Zandvoort

Samen met jouw andere collega’s zorg je ervoor dat onze gasten in een veilige omgeving gebruik kunnen maken van het zwembad en al haar faciliteiten.

Lees meer ›

07-06-2017 - Sport- en recreatiebad Dol-fijn is op zoek naar een: Zwemonderwijzer 15-20 uur per week, met uitzicht op een vast dienstverband

Sport- en recreatiebad Dol-fijn is een bruisende accommodatie dat beschikt over een groot sportbad, een recreatiebad met uitzwembad, kleuter- en peuterbad, een whirlpool en een 45 meter interactieve glijbaan.

Lees meer ›

02-06-2017 - Gezocht: Water prins of prinses met affiniteit voor fitness en bewegen op muziek

Voor ons sportcentrum in Harlingen zijn wij op zoek naar iemand die ABC zwemlessen kan geven. Maar daarnaast ook een aquafit les of fitness training kan verzorgen….

En draai jij je hand niet om voor een Bootcamp of BBB les dan ben jij echt onze match

Lees meer ›

22-05-2017 - Kwaliteitscriteria voor opleidingen Zwembadtechniek bekend

Nadat op 13 maart jl. door Nationaal Platform Zwembaden | NRZ werd aangekondigd dat NPZ de kwaliteit van opleidingen op het terrein van zwembadtechniek gaat borgen, zijn nu ook de precieze kwaliteitscriteria waaraan die opleidingen moeten voldoen bekend.

Lees meer ›

19-05-2017 - Zwembad de Berkel in Horst is op zoek naar een Zwemonderwijzer (M/V) (oproepbasis)

Als zwemonderwijzer(es) bij zwembad ‘De Berkel’ maak je deel uit van een enthousiast team.
Het team bestaat deels uit vaste medewerkers en deels uit oproepkrachten.

Lees meer ›

16-05-2017 - Enquête onder alle zwemlesaanbieders vanuit Mulier Instituut

Het Mulier Instituut voert momenteel een onderzoek uit naar hoe zwemlessen in Nederland worden gegeven. Alle zwemlesaanbieders van het Zwem-ABC ontvangen per e-mail een uitnodiging om een (online) enquête in te vullen.

Lees meer ›

15-05-2017 - Gratis regionale bijeenkomsten

In juni 2017 houdt het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ gratis regionale bijeenkomsten over de nieuwe BREZ 2018. In een dagdeel presenteren we de concept examenprogramma's die we tot nu toe hebben ontwikkeld.

Lees meer ›

02-05-2017 - Pilot-zwemlesaanbieders gezocht - BREZ 2018

NPZ | NRZ is samen met een werkgroep bezig met het uitwerken van de nieuwe BREZ. We zitten op dit moment nog in de ontwikkelfase en verwachten de inhoud van de examenprogramma’s medio juni 2017 middels een pilotfase te gaan testen.

Lees meer ›

21-04-2017 - BREZ 2018: de BREZ verandert

Ontwikkelingen in relatie tot zwemveiligheid leiden tot een optimalisering en flexibilisering van de examenprogramma’s van de zwemdiploma’s in 2018. Wat houdt dat precies in?

Lees meer ›

21-04-2017 - Save the date: regiobijeenkomsten BREZ 2018

In 2018 komt de vernieuwde BREZ beschikbaar. De ‘BREZ 2018’ biedt een optimalisering en flexibilisering van de examenprogramma’s van de zwemdiploma’s. Wat houdt dat precies in? Daarover vertellen we tijdens de regiobijeenkomsten in juni 2017.

Lees meer ›

21-04-2017 - Meld je aan als gedelegeerde!

Gedelegeerden bezoeken een aantal keer per jaar steekproefsgewijs het diplomazwemmen bij zwemlesaanbieders, namens het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ. Voldoe jij aan het functieprofiel? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Lees meer ›

21-04-2017 - Uitreikingen Licentie Zwem-ABC

Recent heeft een aantal zwemlesaanbieders de Licentie Zwem-ABC behaald, waaronder Zwemcollege Lisse, Zwembad De Byvoorde (Wehl), Zwem- en Polovereniging De Treffers (Rosmalen), Triathlon- en Zwemclub Oude Veer (Breezand) en PSV Zwemsporten (Eindhoven).

Lees meer ›

21-04-2017 - Dag van de Beroepsopleiding: een terugblik

Op donderdag 23 maart vond de Dag van de Beroepsopleiding plaats. Lees hier het verslag en meer over de opbrengsten!

Lees meer ›

21-04-2017 - Enquête: wat willen zwemonderwijzers weten?

Kenniscentrum Zwemmen, onderdeel van het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ (NPZ), doet onderzoek naar wat zwemonderwijzers willen weten en hoe NPZ hen daarover kan informeren. Ben je zwemonderwijzer? Doe dan mee!

Lees meer ›

10-04-2017 - Chris Schaepkens overleden

Wij hebben het verdrietige bericht ontvangen dat onze oud-medewerker Chris Schaepkens op 9 april overleden is.

Lees meer ›

31-03-2017 - Een nieuwe BREZ komt eraan!

Na een periode van relatieve stilte gaat het gebeuren: er komt een nieuwe BREZ!!!
In de komende maanden worden de examenprogramma's geflexibiliseerd en afgestemd op de nieuwe definitie van Zwemveiligheid.

Lees meer ›

16-03-2017 - Met subsidie naar de Dag van de Beroepsopleiding

De Dag van de Beroepsopleiding is erkend door KIKK recreatie. Als werknemer en werkgever aangesloten zijn bij de cao Recreatie of cao Zwembaden, kun je subsidie aanvragen voor deelname! De subsidie bedraagt € 125,-.

Lees meer ›

15-03-2017 - Nieuwe koers; bestuurspartijen eensgezind over toekomst

De bestuurspartijen van het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ hebben een nieuwe koers vastgesteld voor de organisatie. Hiermee verwachten we de transparantie in de zwemlesmarkt te vergroten en beter in te spelen op veranderende behoeften.

Lees meer ›

15-03-2017 - Uitreikingen Licentie Zwem-ABC

Recent heeft een aantal zwemlesaanbieders de Licentie Zwem-ABC behaald, waaronder Zwembad Duikerdel (Noord-Scharwoude), Zwemvereniging Overbetuwe (Elst), Holland Sport de beeck (Beregen) en SSC Zwemschool van Lint bad (Eindhoven).

Lees meer ›

14-03-2017 - Kom naar de Dag van het Zwemonderwijs op 18 april in Zeist

Kom naar de Dag van het Zwemonderwijs voor meer geluk, plezier en inspiratie, doe nieuwe kennis op en ontmoet je collega’s in de zwembranche. ‘Gelukkig zijn in het zwembad’ loopt als een rode draad door de Dag van het Zwemonderwijs.

Lees meer ›

13-03-2017 - Nieuw: Beroepsopleiding Zwembadtechniek van start in 2017

Na veel voorbereidend werk door de werkgroep zwembadtechniek van het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ, heeft het bestuur van het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ besloten om vanaf 2017 kwaliteit te gaan borgen van opleidingen in de zwembadtechniek.

Lees meer ›

02-03-2017 - 16 maart: ZwembadBranche Congres

Op 16 maart vindt het jaarlijks ZwembadBranche Congres weer plaats. Wederom inspireert een line-up van sprekers en workshops de zwembranche.

Lees meer ›

24-02-2017 - Uitreikingen Licentie Zwem-ABC

Recent heeft een aantal zwemlesaanbieders de Licentie Zwem-ABC behaald, waaronder Zenden Sports (Maastricht), R&A Sports Blaricum, R&A Sports Amersfoort-Vathorst, R&A Sports Baarn, Zwembad de Peppel (Beilen) en Zwembad de Boskamp (Westerbork).

Lees meer ›

24-02-2017 - Word jij gedelegeerde bij het Nationaal Platform Zwembaden| NRZ?

Wij zijn altijd op zoek naar deskundige mensen met passie, die samen met ons willen werken aan kwaliteit en professionalisering van het diplomazwemmen. Wil jij een aantal keer per jaar als gedelegeerde het diplomazwemmen bijwonen bij zwemlesaanbieders?

Lees meer ›

24-02-2017 - Succesvolle Managersmeeting

Op 9 februari 2017 organiseerde het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ de jaarlijkse Managersmeeting. We kijken met veel plezier terug op de dag, met het centrale thema ‘Duivelsdriehoek – verhouding tussen kwaliteit, tijd en geld’.

Lees meer ›

24-02-2017 - Zwemlesduur; kan het beter en sneller?

Vanuit het Kenniscentrum Zwemmen binnen het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ is recent een verdiepende notitie geschreven over gemiddelde zwemlesduur. Aanleiding waren nieuwe onderzoekscijfers van het Mulier Instituut.

Lees meer ›

24-02-2017 - Update Roestvast staal (RVS) in zwembaden

Het Ministerie van Binnenlandse Zaken heeft besloten te onderzoeken in hoeverre de sector opvolging heeft gegeven aan het gewijzigde Bouwbesluit.

Lees meer ›

22-02-2017 - Kom naar de Dag van het Zwemonderwijs 2017

Op 18 april is het zover: de Dag van het Zwemonderwijs 2017, die deze keer plaatsvindt in Zeist. Het gaat dit jaar over ‘gelukkig zijn in het zwembad’.

Lees meer ›

06-02-2017 - Nieuw: Dag van de Beroepsopleiding

Nationaal Platform Zwembaden | NRZ organiseert op 23 maart 2017 in Nieuwegein De Dag van de Beroepsopleiding.

Lees meer ›

27-01-2017 - Onderzoeksjaar 2017

In 2017 wordt er van alles onderzocht. Over thema’s als startleeftijd, registratie van verdrinkingen, schoolzwemmen, lokale samenwerking, Licentie Zwem-ABC en Keurmerk Veilig & Schoon vindt er komend jaar onderzoek plaats.

Lees meer ›

27-01-2017 - Aangepast toezicht op examens in het mbo & bijscholing examenvoorzitters

Op zaterdag 13 januari 2017 zijn veertien examenvoorzitters van het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ bijgeschoold voor het toezichthouden op examens voor de branche-certificaten in het mbo.

Lees meer ›

27-01-2017 - Nieuwe opleider: Calo Windesheim

Calo Windesheim in Zwolle gaat vanaf 2017 ook opleiden en examineren voor de branche-certificaten, die het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ verstrekt. Zij hebben recent de ‘Licentie Beroepsopleiding Allround Zwembadmedewerker’ ontvangen.

Lees meer ›

20-01-2017 - Uitreikingen Licentie Zwem-ABC

Recent heeft een aantal zwemlesaanbieders de Licentie Zwem-ABC behaald, waaronder Présport (Haarlem), Zwembad Watering (Wormerveer), Zwembad De Zaangolf (Koog a/d Zaan), Zwembad De Slag (Zaandam) en Zwembad De Hullen (Roden).

Lees meer ›

19-01-2017 - Een regiobijeenkomst: ook bij u in de buurt?

In het najaar van 2016 vonden verspreid over het land drie regiobijeenkomsten plaats, die het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ organiseerde in samenwerking met zwemlesaanbieders. Netty Nijssen van Zwemschool 'Zwemles Netty' vertelt over haar ervaringen.

Lees meer ›

19-01-2017 - “Gedelegeerde zijn geeft mij voldoening”

Gedelegeerden bezoeken een aantal keer per jaar steekproefsgewijs het diplomazwemmen bij zwemlesaanbieders, namens het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ. Zij hebben een belangrijke taak als extern kwaliteitsborger. Hoe is het om gedelegeerde te zijn?

Lees meer ›

11-01-2017 - Kom ook naar de Managersmeeting 2017

Op donderdag 9 februari 2017 organiseert het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ in Amersfoort de Managersmeeting, met als thema: ‘De duivelsdriehoek voor zwembaden: kwaliteit, geld en tijd’.

Lees meer ›

Overig nieuws:

Nieuws van 2016 >>

Nieuws van 2015 >>

Nieuws van 2014 >>

Nieuws van 2013 >>

Nieuws van 2012 >>

Nieuws van 2011 >>

Nieuws van 2010 >>

Nieuws van 2009 >>

Nieuws van 2008 >>

Nieuws van 2007 >>

Nieuws van 2006 >>

Nieuws van 2005 >>