NRZ

Nationaal Platform Zwembaden | NRZ

Nieuws van het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ

24-04-2017 - Kantoor gesloten rond Koningsdag en Hemelvaart

Het kantoor van het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ is gesloten rond Koningsdag (27 en 28 april) en Hemelvaart (25 en 26 mei).

Lees meer ›

21-04-2017 - BREZ 2018: de BREZ verandert

Ontwikkelingen in relatie tot zwemveiligheid leiden tot een optimalisering en flexibilisering van de examenprogramma’s van de zwemdiploma’s in 2018. Wat houdt dat precies in?

Lees meer ›

21-04-2017 - Save the date: regiobijeenkomsten BREZ 2018

In 2018 komt de vernieuwde BREZ beschikbaar. De ‘BREZ 2018’ biedt een optimalisering en flexibilisering van de examenprogramma’s van de zwemdiploma’s. Wat houdt dat precies in? Daarover vertellen we tijdens de regiobijeenkomsten in juni 2017.

Lees meer ›

21-04-2017 - Meld je aan als gedelegeerde!

Gedelegeerden bezoeken een aantal keer per jaar steekproefsgewijs het diplomazwemmen bij zwemlesaanbieders, namens het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ. Voldoe jij aan het functieprofiel? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Lees meer ›

21-04-2017 - SportPlaza Groenendaal is op zoek naar een toezichthouder en een enthousiaste medewerker voor de functie van Allround zwemonderwijzer M/V

SportPlaza Groenendaal is op zoek naar een toezichthouder en naar een enthousiaste medewerker voor de functie van Allround zwemonderwijzer M/V (voor inval bij ziekte en verlof). Doorgroei naar vaste uren op termijn behoren tot de mogelijkheden.

Lees meer ›

21-04-2017 - Uitreikingen Licentie Zwem-ABC

Recent heeft een aantal zwemlesaanbieders de Licentie Zwem-ABC behaald, waaronder Zwemcollege Lisse, Zwembad De Byvoorde (Wehl), Zwem- en Polovereniging De Treffers (Rosmalen), Triathlon- en Zwemclub Oude Veer (Breezand) en PSV Zwemsporten (Eindhoven).

Lees meer ›

21-04-2017 - ZIB Zwemcentrum Best parttime zoekt Allround Zwemonderwijzer (m/v)

ZIB Zwemcentrum Best is een particulier zwemcentrum met een multifunctioneel instructiebad, een wedstrijdbad en een gezellige kantine met bar en terras. Wij zijn al 33 jaar gespecialiseerd in “Zwemles & AquaSporten”. Voor versterking van ons team zijn

Lees meer ›

21-04-2017 - Dag van de Beroepsopleiding: een terugblik

Op donderdag 23 maart vond de Dag van de Beroepsopleiding plaats. Lees hier het verslag en meer over de opbrengsten!

Lees meer ›

21-04-2017 - Enquête: wat willen zwemonderwijzers weten?

Kenniscentrum Zwemmen, onderdeel van het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ (NPZ), doet onderzoek naar wat zwemonderwijzers willen weten en hoe NPZ hen daarover kan informeren. Ben je zwemonderwijzer? Doe dan mee!

Lees meer ›

10-04-2017 - Chris Schaepkens overleden

Wij hebben het verdrietige bericht ontvangen dat onze oud-medewerker Chris Schaepkens op 9 april overleden is.

Lees meer ›

31-03-2017 - Een nieuwe BREZ komt eraan!

Na een periode van relatieve stilte gaat het gebeuren: er komt een nieuwe BREZ!!!
In de komende maanden worden de examenprogramma's geflexibiliseerd en afgestemd op de nieuwe definitie van Zwemveiligheid.

Lees meer ›

27-01-2017 - Zwemperfekt Breda is op zoek naar versterking

Ter versterking van ons zwemteam zijn wij op zoek naar:
- Zweminstructeur M/V - 16 uur
- Zweminstructeur M/V - 10 uur
- Stagiaire M/V – uren in overleg
- Oproepkrachten, voor weekend/vakantie M/V - 0 uur

Lees meer ›

31-03-2017 - Voor het buitenbad De Blinkerd in Ten Boer zoeken wij een zwemonderwijzer en toezichthouder voor minstens 10 uur per week

Een leuke, uitdagende en veelzijdige functie in een gezellig buitenbad in Ten Boer.

Lees meer ›

31-03-2017 - Voor een gezellig buitenbad in Ten Boer zijn wij op zoek naar toezichthouders voor minimaal 10 uur per week

Het gaat om seizoenswerk vanaf eind april tot en met september, waarbij de werktijden onregelmatig zullen zijn en er ook in de weekenden wordt gewerkt. Omdat het om een buitenbad gaat is het werk weersafhankelijk.

Lees meer ›

31-03-2017 - Arendse health club is op korte termijn op zoek naar een leuke, kindvriendelijke en enthousiaste zwemdocent (m/v)

Wij zijn op korte termijn op zoek naar een leuke, kindvriendelijke en enthousiaste zwemdocent (m/v).

Lees meer ›

31-03-2017 - Arendse in Raamsdonksveer is op zoek naar een fitnesstrainer/zwemdocent (m/v)

Voor onze locatie in Raamsdonksveer zijn we op zoek naar een fitnesstrainer/zwemdocent (m/v) voor 12 – 16 uur per week. Indien je alleen gespecialiseerd bent in fitness óf zwemmen, dan bestaan er ook opleidingsmogelijkheden.

Lees meer ›

24-03-2017 - Kids Aktief Aqua is op zoek naar een enthousiaste en leergierige zweminstructeur (m/v)

Kids Aktief Aqua is de jonge en frisse zwemschool van Kids Aktief en wij zwemmen in het Friendship Sports Centre in Amsterdam Noord.
Ter versterking van ons zwemteam zijn wij op zoek naar een enthousiaste en leergierige zweminstructeur (m/v).

Lees meer ›

23-03-2017 - Openluchtzwembad in De Glind (Gelderland) zoekt voor het komende zomerseizoen 2017 een Parttime (0,6 FTE) allround Badmeester (M/V)

Zwembad De Glind is jaarlijks van mei tot september, zeven dagen (gedurende enkele uren per dag) in de week geopend. Dit doen wij met een enthousiast team bestaande uit vaste medewerkers en vrijwilligers.

Lees meer ›

16-03-2017 - Met subsidie naar de Dag van de Beroepsopleiding

De Dag van de Beroepsopleiding is erkend door KIKK recreatie. Als werknemer en werkgever aangesloten zijn bij de cao Recreatie of cao Zwembaden, kun je subsidie aanvragen voor deelname! De subsidie bedraagt € 125,-.

Lees meer ›

15-03-2017 - Nieuwe koers; bestuurspartijen eensgezind over toekomst

De bestuurspartijen van het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ hebben een nieuwe koers vastgesteld voor de organisatie. Hiermee verwachten we de transparantie in de zwemlesmarkt te vergroten en beter in te spelen op veranderende behoeften.

Lees meer ›

15-03-2017 - Uitreikingen Licentie Zwem-ABC

Recent heeft een aantal zwemlesaanbieders de Licentie Zwem-ABC behaald, waaronder Zwembad Duikerdel (Noord-Scharwoude), Zwemvereniging Overbetuwe (Elst), Holland Sport de beeck (Beregen) en SSC Zwemschool van Lint bad (Eindhoven).

Lees meer ›

14-03-2017 - Kom naar de Dag van het Zwemonderwijs op 18 april in Zeist

Kom naar de Dag van het Zwemonderwijs voor meer geluk, plezier en inspiratie, doe nieuwe kennis op en ontmoet je collega’s in de zwembranche. ‘Gelukkig zijn in het zwembad’ loopt als een rode draad door de Dag van het Zwemonderwijs.

Lees meer ›

13-03-2017 - Nieuw: Beroepsopleiding Zwembadtechniek van start in 2017

Na veel voorbereidend werk door de werkgroep zwembadtechniek van het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ, heeft het bestuur van het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ besloten om vanaf 2017 kwaliteit te gaan borgen van opleidingen in de zwembadtechniek.

Lees meer ›

02-03-2017 - 16 maart: ZwembadBranche Congres

Op 16 maart vindt het jaarlijks ZwembadBranche Congres weer plaats. Wederom inspireert een line-up van sprekers en workshops de zwembranche.

Lees meer ›

24-02-2017 - Uitreikingen Licentie Zwem-ABC

Recent heeft een aantal zwemlesaanbieders de Licentie Zwem-ABC behaald, waaronder Zenden Sports (Maastricht), R&A Sports Blaricum, R&A Sports Amersfoort-Vathorst, R&A Sports Baarn, Zwembad de Peppel (Beilen) en Zwembad de Boskamp (Westerbork).

Lees meer ›

24-02-2017 - Word jij gedelegeerde bij het Nationaal Platform Zwembaden| NRZ?

Wij zijn altijd op zoek naar deskundige mensen met passie, die samen met ons willen werken aan kwaliteit en professionalisering van het diplomazwemmen. Wil jij een aantal keer per jaar als gedelegeerde het diplomazwemmen bijwonen bij zwemlesaanbieders?

Lees meer ›

24-02-2017 - Succesvolle Managersmeeting

Op 9 februari 2017 organiseerde het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ de jaarlijkse Managersmeeting. We kijken met veel plezier terug op de dag, met het centrale thema ‘Duivelsdriehoek – verhouding tussen kwaliteit, tijd en geld’.

Lees meer ›

24-02-2017 - Zwemlesduur; kan het beter en sneller?

Vanuit het Kenniscentrum Zwemmen binnen het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ is recent een verdiepende notitie geschreven over gemiddelde zwemlesduur. Aanleiding waren nieuwe onderzoekscijfers van het Mulier Instituut.

Lees meer ›

24-02-2017 - Update Roestvast staal (RVS) in zwembaden

Het Ministerie van Binnenlandse Zaken heeft besloten te onderzoeken in hoeverre de sector opvolging heeft gegeven aan het gewijzigde Bouwbesluit.

Lees meer ›

22-02-2017 - Kom naar de Dag van het Zwemonderwijs 2017

Op 18 april is het zover: de Dag van het Zwemonderwijs 2017, die deze keer plaatsvindt in Zeist. Het gaat dit jaar over ‘gelukkig zijn in het zwembad’.

Lees meer ›

06-02-2017 - Nieuw: Dag van de Beroepsopleiding

Nationaal Platform Zwembaden | NRZ organiseert op 23 maart 2017 in Nieuwegein De Dag van de Beroepsopleiding.

Lees meer ›

27-01-2017 - Onderzoeksjaar 2017

In 2017 wordt er van alles onderzocht. Over thema’s als startleeftijd, registratie van verdrinkingen, schoolzwemmen, lokale samenwerking, Licentie Zwem-ABC en Keurmerk Veilig & Schoon vindt er komend jaar onderzoek plaats.

Lees meer ›

27-01-2017 - Aangepast toezicht op examens in het mbo & bijscholing examenvoorzitters

Op zaterdag 13 januari 2017 zijn veertien examenvoorzitters van het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ bijgeschoold voor het toezichthouden op examens voor de branche-certificaten in het mbo.

Lees meer ›

27-01-2017 - Nieuwe opleider: Calo Windesheim

Calo Windesheim in Zwolle gaat vanaf 2017 ook opleiden en examineren voor de branche-certificaten, die het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ verstrekt. Zij hebben recent de ‘Licentie Beroepsopleiding Allround Zwembadmedewerker’ ontvangen.

Lees meer ›

20-01-2017 - Uitreikingen Licentie Zwem-ABC

Recent heeft een aantal zwemlesaanbieders de Licentie Zwem-ABC behaald, waaronder Présport (Haarlem), Zwembad Watering (Wormerveer), Zwembad De Zaangolf (Koog a/d Zaan), Zwembad De Slag (Zaandam) en Zwembad De Hullen (Roden).

Lees meer ›

19-01-2017 - Een regiobijeenkomst: ook bij u in de buurt?

In het najaar van 2016 vonden verspreid over het land drie regiobijeenkomsten plaats, die het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ organiseerde in samenwerking met zwemlesaanbieders. Netty Nijssen van Zwemschool 'Zwemles Netty' vertelt over haar ervaringen.

Lees meer ›

19-01-2017 - “Gedelegeerde zijn geeft mij voldoening”

Gedelegeerden bezoeken een aantal keer per jaar steekproefsgewijs het diplomazwemmen bij zwemlesaanbieders, namens het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ. Zij hebben een belangrijke taak als extern kwaliteitsborger. Hoe is het om gedelegeerde te zijn?

Lees meer ›

11-01-2017 - Kom ook naar de Managersmeeting 2017

Op donderdag 9 februari 2017 organiseert het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ in Amersfoort de Managersmeeting, met als thema: ‘De duivelsdriehoek voor zwembaden: kwaliteit, geld en tijd’.

Lees meer ›

Overig nieuws:

Nieuws van 2016 >>

Nieuws van 2015 >>

Nieuws van 2014 >>

Nieuws van 2013 >>

Nieuws van 2012 >>

Nieuws van 2011 >>

Nieuws van 2010 >>

Nieuws van 2009 >>

Nieuws van 2008 >>

Nieuws van 2007 >>

Nieuws van 2006 >>

Nieuws van 2005 >>