NRZ

Nationaal Platform Zwembaden | NRZ

Het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ is gevestigd in Ede en ziet als landelijk opererende organisatie toe op de kwaliteit van het zwemonderwijs, de zwemveiligheid en zwemvaardigheid. In 1985 heeft het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ de uitgifte van het Nationale Zwemdiploma van de overheid overgenomen. Sindsdien zijn al bijna 15 miljoen zwemdiploma's (Zwem-ABC en Zwemvaardigheidsdiploma's) uitgereikt aan kinderen en volwassenen. Wij werken met passie voor het maatschappelijk doel 'Iedereen in Nederland zwemveilig en zwemvaardig' en zijn trots op het unieke Nederlandse systeem van zwemonderwijs waarin zwemplezier en kwaliteit(sbewaking) centraal staan.


Laatste nieuws

23-11-2017 - Nieuwe Nationale Norm Zwemveiligheid in de media

Meer informatie over de nieuwe Nationale Norm Zwemveiligheid en de aanpassing van de exameneisen diplomazwemmen met ingang van 1 januari 2018.

Lees meer ›

22-11-2017 - Vereniging Sport en Gemeenten presenteert nieuw protocol 'Veiligheid en Toezicht Schoolzwemmen'

Vereniging Sport en Gemeenten heeft het protocol ‘Veiligheid en Toezicht Schoolzwemmen’ uit 2007 laten herijken.

Lees meer ›

16-11-2017 - Heel Nederland zwemveilig - opbrengsten project NL Zwemveilig

Maandag 13 november 2017 zijn de opbrengsten van het plan ‘Op weg naar een duurzaam zwemveilig Nederland in 2020’ door het ministerie van VWS verstuurd naar de Tweede Kamer.

Lees meer ›

20-10-2017 - Opleider in beeld: Swimpy

Vanaf nu gaan we regelmatig een door ons gelicentieerde opleider in beeld brengen. We beginnen met: Swimpy.

‘Uw duik in de toekomst’. Dat is het motto van opleidingsinstituut Swimpy. Swimpy waarborgt het opleiden van goed, geschoold personeel.

Lees meer ›

05-10-2017 - De 4 grootste gemeenten van Nederland zijn ambassadeur Licentie Zwem-ABC

Het proces van de overgang van erkende aanbieders van het Zwem-ABC naar de Licentie Zwem-ABC is in volle gang. Inmiddels hebben al ruim 550 zwemlesaanbieders gekozen voor de Licentie. Ook de 4 grootste steden van Nederland hebben inmiddels de Licentie-ABC

Lees meer ›

05-10-2017 - De eerste opleidingslicenties Zwembadtechniek zijn verstrekt!

Op 13 september heeft de Examenraad van het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ (NPZ) de Licentie beroepsopleiding Zwembadtechniek verstrekt aan 5 opleidingsinstituten. De beroepsopleiding Zwembadtechniek gaat nu echt van start.

Lees meer ›

29-09-2017 - Kom je ook op 11 oktober naar de ZwembadBranche Dag?
We ontmoeten je graag op onze stand!

Op woensdag 11 oktober staan wij vanuit Nationaal Platform Zwembaden | NRZ en NL Zwemveilig met een stand op de ZwembadBranche Dag. Wij hopen jou te ontmoeten! Je vindt ons op stand 3.66.

Lees meer ›

26-09-2017 - Bestuur of kader bij een zwemvereniging? Dan mag je dit niet missen!

28 oktober a.s. vindt de allereerste Dag van het Zwemonderwijs voor zwemverenigingen plaats in Nieuwegein. Een dag die georganiseerd wordt door KNZB, NCS en Nationaal Platform Zwembaden | NRZ.

Lees meer ›

25-08-2017 - Speciaal voor zwemverenigingen: de Dag van het Zwemonderwijs

Op zaterdag 28 oktober 2017 organiseert het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ in samenwerking met de KNZB en NCS in Den Bosch de 'Dag van het Zwemonderwijs voor Zwemverenigingen'. Deze dag is gevuld met een interessante lezing en boeiende workshops.

Lees meer ›

18-08-2017 - Schimmels in zwembaden

Afgelopen week berichtten verschillende media over schimmels in zwembaden.

Lees meer ›